maanantai 28. joulukuuta 2009

Joulu on ohi. . . Siunattu joulu

En ole ehtinyt oikein kirjoittelemaan. Sain työtä tähän joulun ajaksi ja uuden vuoden yli joten aika on mennyt kuin siivillä. . . Vain jouluaatto oli vapaa niin, että ehdin kyllä joulua juhlistaa. . .

Minä tulen muistamaan tämän joulun varmaan pitkään, sain niin ihanan lahjan. . Kerän valkoista novitan lankaa, sukka puikot ja pienen valkoisen sukan jossa oli lappu kiinnitettynä ja lapussa luki MALLI
Eli tyttäreni odottaa vauvaa, ihan alussa vielä noin 6 viikko menossa. . H-hetki elokuulla, mikäli kaikki menee oikein ja hyvin. . .
Olin ihan sanaton. . .

Niin se elämä jatkuu. . . Ja näyttää kauniita puoliaan synkkien hetkien jälkeen.

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Konserteissa

Nyt olen käynyt monessa joulu konsertissa. Olen kuullut kuoroja sekä solisteja. On se ihmeellistä miten laulustakin voi kuulla ihmisen uskon. . Seinäjoen Helluntai kirkon kuoro oli taas tehnyt melkoisen spektaakkelin. Aivan uskomaton tunnelma ja todellinen juhlan tuntu. Elävä vesi kuoro ylitti jälleen itsensä ja solistien äänestä olisi ammatilaulajatkin kateellisia. . Erityisesti jäi mieleen yksi nais-solisti jonka ääni ihan helisi. . olematta silti ooppera mainen. . .
Yhdellä nuorehkolla mies-solistilla oli kyllä intoa enemmän kuin ääntä tai taitoa, mutta sekin tuntui vaan hyvältä kun sai laulaa soolo-osan. . saattoi tietty jännittääkin kokemattomuuttaan. .
Koin tämän tilaisuuden jotenkin valtavan evankelioivana ja laulujen tulevan suoraan sydämestä. . Olen ollut viime vuonnakin Seinäjoen helareiden konsertissa, mutta tämä oli parempi.
Ja sekin on jotenkin liikuttavaa miten paljon juuri tämä konsertti saa yleisöä, salissa ei ollut yhtään tyhjää paikkaa vaan kahvioonkin oli "seinä" auki ja ihmisiä myös siellä aika paljon. . . Yli seurakunta rajojen oli väkeä.

Ainut asia joka pisti jotenkin korvaan oli se kun pastori kertoi paikalla olevan "kaupungin" luottamus henkilöitä ja luetteli heidät nimeltä. . . Wallin, Vihreälä vaimoineen jne. . . Miksi?? Olivatko he jotenkin arvokkaampia kuin muut kuulijat??

Tuossa yhdessä naapuri pitäjässä on sellainen mies porukka kuin Takametsien miehet joita mä suorastaan fanitan. . . niidenkin laulua on mukava kuunnella. Harmittavasti oli päällekkäisyys Kurikan mies kuoron kanssa, joten nyt jäin Takametsien miehet kuulematta. . Täytyy toivoa, että tulevat johonkin lähelle jossain vaiheessa. Heillä ei ole äänitteitä laisinkaan.

Miten kiitollisia saamme olla siitä että ensimmäinen joulu toi sovittajan. Vapahtajan joka antoi puolestamme kaiken. . . Silti myös me uskovat juostaan materian perässä, näemme murhetta ruuasta ja yllä pidämme joulu stressiä. . Kun pitäisi rauhoittua ja kiittää vaan Jeesuksen syntymästä Isä Jumalaa. . .

Joulu on ihan kohta, kuinkahan monessa kodissa muistetaan miksi tätä juhlaa vietetään?

maanantai 7. joulukuuta 2009

Ehtoollinen

Olin kasteseurakunnassani sunnuntaina ehtoolliskokouksessa. Kälyni minut sinne pyysi juhlistamaan Itsenäisyys päivää, kun siellä oli myös ruokailu.
Ehtoollis käytäntö oli hieman erilainen kuin mihin olen tottunut. Sinänsä oli hienoa, että leipä murrettiin oikeasti leivästä. Yllätyin kuitenkin siitä, että vanhemmisto veljet jakoivat penkkiin päin niin leivän kuin viininkin. . ja itse sitten nauttivat oman ehtoollisensa vähän kuin "juostessaan". . .
Hieman ihmettelin, että miksi niin ? Onko käytäntö tarkoituksella poikkeava kirkon käytännöstä ? Jotenkin mietin, että tilanne olisi rauhallisempi ja arvokkaamman tuntuinen jos ihmiset menisivät siihen pöydän luo ja vanhemmisto veljet saisivat olla paikoillaan. . . No se on niitä erilaisia tapoja. .
Olen mä joskus ollut kirkossakin sillä tavalla ehtoollisella, että se jaettiin keskiristillä, öylätti kastettiin itse viiniin. Silloin oli todella paljon väkeä ja alttarilla olisi vienyt paljon aikaa vaikka olisi ollut jatkuvan liinan käytäntökin.

Vähän minua jännittikin outo ja uusi tilanne. Toki minulla oli turva ihan siinä vieressäni siinä nimittäin istui minut ja puolisoni kastanut veli vaimonsa kanssa. ja toisella puolen istui puolisoni sisar joka on kuulunut tähän seura kuntaan varmaan pari kymmentä vuotta. . .

Jotenkin koin itseni hyväksytyksi vähän eri tavalla kuin ennen kokouksissa olen tuntenut. . Ehtoollinen yhdistää ja saattoihan siinä olla sitäkin, että varmaan minua seurattiin myös "sillä silmällä" että otanko minä tarjotun ehtoollisen, koska viimeistään se kertoo kaikille että olen käynyt kasteella. . Mikäli ihmisillä on ollut epävarmuutta asiasta.

keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Keskellä elämää

En ole koskaan aikaisemmin käynyt näissä tilaisuuksissa, joten en oikein tiennyt edes minkä tyyppisestä tilaisuudesta on kyse. Paikan päällä selvisi heti, että kansanlähetyksen tilaisuushan tämä on. Tunsin muutaman paikan päällä olevista henkilöistä joten oli helppo yhdistää.
Alussa oli raamatun opetusta, hmmm. . . . aiheena hengellinen kasvu. Opetus käsiteli myös juuri sitä kaipaamaani seurakuntayhteyttä. . . Oikeassahan se puhuja oli siinä, että eristäytymällä kotiin yksikseen, tv7 ja Raamattu seurana ei voi yhteyttä muihin uskoviin syntyä. . Pitäisi rohkeasti lähteä tilaisuuksiin ja etsiä sitä omaa paikkaa.
Samoin pitäisi sitoutua hengelliseen kotiinsa. . Totta tuokin mulla vaan on vielä jotenkin etsintä päällä sen seurakuntayhteyden kanssa. Kun menen sen Helluntaiseurakunnan tilaisuuksiin jossa olen käynyt kasteella, tunnen sen jotenkin mukavan kotoiseksi paikaksi. . Meidät kastettiin yskityistilaisuudessa, ei seurakunnan aikana ja olenkin isosti kiitollinen siitä, että sen seurakunnan paimen on äärimmäisen avarakatseinen ihminen. Mitään vaatimuksia seurakuntaan liittymisestä meille ei esitetty. . Aikaisemmin ei olisi varmaan onnistunut moinen muualla kuin vapaakirkossa, jos sielläkään. .

Tilaisuudessa nautin lauluista ja rukouksista. . . Vaikka koinkin jonkinlaista "orpoutta". Orpouden tunnetta varmaan lisäsi hieman se että tilaisuudessa vietettiin myös joulujuhlaa. . . joten ei ehkä paras mahdollinen hetki mennä uutena mukaan. .

Paljon sain pohdittavaa. . eikä kaikki ihan mieleistäkään mietittävää. . .