maanantai 5. huhtikuuta 2010

Konsertit ja vähän työstä. ..

Taas on vierähtänyt tovi, mutta eipä tässä nyt ole ollut ihmeempiä tapahtumiakaan. .

Olin kuuntelemassa Takametsien miehiä. . aina yhtä hyvä porukka ja todistukset on miesten arjesta ja vakuuttavia juuri siksi kun ne ei ole mitenkään lennokkaita tai jostain atmosfääreistä . . .

Ja käytiin me mun yhden ystävän kanssa Seinäjoen Helluntai kirkolla kuuntelemassa Elävä Vesi kuoron pääsiäisen yö konserttikin. . hyvä oli sekin.
Seinäjoella on muuten uskomaton määrä Helluntai kirkolla aina ihmisiä kun siellä jotain tapahtuu. . Ihan arkena, keskiviikkona Sateet Lähetä illoissakin on kirkko ääriään myöten täynnä. Ulkona on liikenteen ohjaus ja pari peltoakin on täynnä autoja. . Uskomatonta, mutta totta. Seinäjoella on voimakas herätys tällä hetkellä. Niin ja väkeä tulee muualtakin ihan linja-autoila tuonne keskiviikon Sanan ja rukouksen iltaan. Net Missionin Stream palvelussa pystyy muuten katsomaan noita iltoja suorana lähetyksenä. Ja TV7 näyttää kanssa noista illoista ohjelmaa.

Olen ollut vähän otettu siitä, että tämä ystäväni joka on entinen työparini tehtaalta lähtee mukaani näihin hengellisiin tapahtumiin. Hän uskoo Jumalaan "laillansa" niin kuin hän tapaa sanoa. Nyt juteltiin sitten tullessa aika paljon uskon asioista. Tein selväksi etten yritä tyrkyttää tai käännyttää vaikka pyydänkin häntä usein mukaani. Totesimme yhdessä ettei uskoon oikeastaan voikkaan käännyttää ketään vaan se halu muutokseen ja syntien anteeksi saamiseen pitää tulla jokaiselle itselleen. Ei sitä ulkopuolelta painostamalla tai tyrkyttämällä saa aikaan muuta kuin vastarintaa. . . Ja paatoksellisuus on kaikkein pahinta tekemään vain hyvästä sanomasta vastenmielisen ja pahan sanoman. . .

Evankelista Eliina Heinonen sanoi kerran, että evankeliumi on ILO SANOMA ei ÄLÄ SANOMA ja se oli mun mielestäni hyvin sanottu. . .

Mulla on ollut jotenkin asenteissa välillä ongelmia tuolla töissä. . en oikein osaa edes sanoiksi pukea mitä ja miten olen määrätyissä tilanteissa ollut jotenkin negatiivisesti "latautunut". . tämä asia häiritsi minua paljon ja olenkin nyt aina muistaessani siitä kuiskaillut Herralle. . . joskus vain ihan huokaisten syvään kun ei ole niitä sanoja aina kaikkeen. .
Olen nyt viime aikoina laittanut merkille, että siihen on alkanut tulla muutosta. .
Jotenkin olen rauhallisempi ja kärsivällisempikin. . . vaikka vielä varmaan on paljon petrattavaakin. . .

Tietysti tähän ns. "rauhottumiseen" varmaan vaikuttaa myös sekin, että työt alkaa olla tuttuja ja nyt ei enää ole sellaista paniikkia ryntäillä paikasta toiseen vaan saa tehdä jo tasaista vauhtia. . . ( ja hyvin ehtii ellei mitää erikoista satu ) On tullut jo sitä rutiinia. .

Joissain tilanteissa on vain luotettava itseensä. Meillä oli yhdelle asukkaalle antibiootti pistoksena lihakseen. . ensin ajattelin, että vien mummon tk:n osastolle kärryllä pistettäväksi, mutta sitten aloin ajatella toisin. Olenhan minä saanut siihen koulutuksen joten rohkeasti vaan. . .
Siinä pisto tilanteessa mummokin kysyi, että oletkos sinä kauan ollut hoitajana ? Hän kun oli pelännyt kovasti sitä neulaa ensin alkuun osastolla ollessaan.
Minä vakuutin, että olenhan minä. . . (jätin kertomatta, että lihakseen piston olen suorittanut viimeksi reilusti yli kymmen vuotta sitten)
Pistämisen jälkeen olimme molemmat yhtä tyytyväisiä tulokseen niin mummo kuin minäkin. . ja tänään oli opiskelija katsomassa miten "temppu tehdään".
Aivan ihanalta tuntui kun mummo tuumasi, että sinä oot hyvä pistämään kun ei tunnu yhtään. Se oli siinäkin mielessä tervetullut lausahdus kun lääkeainetta pistettiin aika iso määrä ja se helposti karvastelee sekä pakottaa jos mäntää painetaan liian nopeasti.

Tämmöistä tällä kertaa oli mielen päällä. . . Rukoilkaa puolestani, että tuo epämääräinen negatiivisuus katoaisi kokonaan pois. . .

Ps: minusta tulee mummo syksyllä, ihanaa. . . esirukoukset tyttären raskauden ja synnyttämisen puolesta ovat myös tervetulleita :)

1 kommentti:

  1. Hei taas!
    Ihana kuulla, että jossakin on herätystä liikkeellä. Toivottavasti sellaista tulisi tänne meillekin päin!

    Rukoillaan tuon negatiivisuuden poistumista. Olen itse vastikään saanut avun samantapaiseen vaivaan. Herra puhdisti sydämeni työpaikkaa kohtaan tuntemistani negatiivisista tunteista. Minulla se oli suorastaan katkeruutta. Itse en siihen pystynyt, mutta hän kuuli rukoukset.

    Jumalan siunausta teille kaikille ja varsinkin pienelle perheenlisälle!

    VastaaPoista