perjantai 11. marraskuuta 2011

Ihanuus

Kyllä oli mukava palata töihin pitkän vapaan jälkeen. Sain todella ison halauksen taas tältä samaiselta henkilöltä. .

Ostin sellaisen kirjan kuin Toivosi tänään, Israel siinä on erilaisia artikkeleita ja eri kirjoittajien tekstiä Israelista. Voi tavallaan aloittaa lukemisen mistä hyvänsä kun tekstit ei ole jatkumoa.
Eräs kirjoittaja piirsi mieleeni hyvin elävästi hetket puutarhaudalla ehtoollisineen ja vuorisaarnan lukemisen ko.vuorella. Voi miten paljon odotankaan jo kevättä ja matkaa Pyhälle maalle.

Olen katsellut nyt taas TV7 lähetyksiä netissä. Alkoi uusi ohjelma, sellainen sarja joka käsittelee yhteiskuntaa ja uskoa. Joskus takavuosina on ilmeisesti tulkittu niin ettei politiikka kuulu uskovaisen elämään ja äänestäminenkin on syntiä ???? Eli olisiko nyt vähän tämän hetkiseen maailmanmenoon syytä myös uskovissa ? Kun kouluista on melkein poistettu uskonnon opetus tyyten. Olemmeko jättäytyneet vaan virran vietäväksi ja annamme "jumalattomien" päättää oman yheiskuntamme asioista.

Sarjassa esiintyvä pastori mainitsi, että silloin kun hän aloitti koulun käynnin seitsen vuotiaana, pulpetissa odotti Raamattu ja virsikirja. Tänään niitä ei enää ole, vaan ne on korvattu metallinpaljastimilla sisään tulo ovilla. Me valitsemme päättäjät ja yleensä kansa saa sellaiset päättäjät kuin ansaitsevatkin.
Itselläni on aina ollut hyvin vahva poliittinen mielipide, nyt se tosin on jonkun verran kriittisen tarkastelun kohteena. Uskoon tulo on aiheuttanut sen että tarkastelen asioita hieman eri tavalla kuin aiemmin. Nyt minua kiinnostaa myös se mitä mieltä puolueet ovat esim. avioliittolaista, hedelmöityshoidoista, adoptio-oikeudesta jne. . . Ja nyt voipi käydä niin, että äänestän eritavalla kuin ennen. Tosin olen edelleen puolueen jäsen, vähinsä on pakko jatkaa vielä hetken aikaa kun edustan heitä kirkon lähetysjohtokunnassa. Tuo johtokunta on minulle hyvin tärkeä. Oikeastaan ainoa sellainen seurakuntayhteyttä tuova asia.

Esirukouspyyntöä laitan tähän mukaan, ystäväni Pirkko on todella uupunut ja joutunut turhien epäoikeudenmukaisten syyttelyjen myllerrykseen.

Siunattua Isänpäivää kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti