maanantai 15. lokakuuta 2012

Majataloilta

Pitkästä aikaa ehdin taas miettiä jotain tekstiä. Paljon on tapahtunut, mutta uskon asioista on jäänyt mieleeni tuo Pekka Simojen ja Exetera kuoron vierailu tässä omassa koti kirkossa. Olin teitenkin vähän töissä, eli kaatelemassa kahvia väliajalla.
Kyllä Simojoki osaa asiansa, aivan mahtava meininki oli koko illan ajan. Myös ylistys oli ihanaa kun sitä niin harvoin kuulee "isossa kirkossa". Ostin yhden levynkin, vaikka en olisi tarvinnutkaan.
Tunnelma oli ikäänkuin katossa koko iltapäivän ajan. Ihmisetkin jotenkin rennolla mielellä. Paljon myös oli väkeä, harvoin näkee yhtä täytenä kirkkoa no ehkä pääsiäisen aikana on kiirastorstai illalla myös kirkko täynnä.

Musiikkissa oli tuttuja kappaleita ja uusia vähän sellaisia Afrikkalais vaikutteisia osa. Kuorossa oli eräällä pariskunnalla pieni poika mukana. Ja poikain tapaan tämä pikku mies tutkaili kirkkoa omin päin. Taisi kiipeillä vähinsä altarillakin, sieltä hänet kuitenkin palautettiin istumaan äidin helmoihin. Siinä seurailin tuota pikku miestä ja ajattelin mielessäni, ettei kovin kurttuotsaista sovi kirkkokansan olla niin rohkeasti poika kaikkea katseli ja kokeili myös.

Tervehdimme myös muita paikalla olijoita käsipäivää ja sanoimme mitä nyt mieleen sillä hetkellä tuli, itse toivottelin siunausta kaikille joita kättelin. Myös rukoukset olivat hieman erilaisia kuin tavallisesti. Rukoilimme toistemme puolesta. Ne jotka halusivat rukousta nostivat kättään ja sitten ne joilla oli rohkeutta kävelivät heidän luo, laskivat käden olkapäälle ja rukoilivat hetken. Tästä tykkäsin kovasti.
Puhakan Ilkka oli saarnan puhumassa ja hänkin puhui jotenkin niin maanläheisesti ja selkokieltä, että siitäkin jäi hyvä tunne sisinpään.

Jos vain on mahdollisuutta niin suosittelen lämmöllä näitä Majataloiltoja, kannattaa kyllä käydä. Yleensä siinä järjestetään samassa yhteydessä vielä rukousseminaari ennen varsinaisen illan alkua. Sekin oli mielenkiintoinen, Jämsen taisi olla sen pastorin nimi joka tämän seminaarin juonsi. Suosittelen myös sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti