keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Paha kello !

Vanha sanonta, paha kello kauas kuuluu, on tullut jälleen todistetuksi.
Lestadiolaiset sekaantuu lapsiin, pappi välittää viinaa ! Hmm. . .

Ensiksi sanon, että en puolusta kenenkään sellaisia tekoja jotka ovat rikoksia, rikokset ovat aina tuomittava ja varsinkin lapsiin kohdistuvat rikokset.
Mutta mikä näissä otsikoissa on se pääasia? Tuomita joku ja jotkut ihmiset voimakkaammin kuin muut kanssa kulkijat siksi että heillä on usko Jumalaan ja Jeesukseen. Kun kuuntelee ihmisten mielipiteitä nousee esiin hyvinkin usein sanonta "ja vielä uskovainen". Eli tästä pitäisi päätellä uskovien olevan jotain yli-ihmisiä jotka eivät tee mitään virheitä, eivät ainakaan niitä samoja joita muut ihmiset tekevät. . . vai kuinka?

"Silmä silmästä, hammas hampaasta" on Jumalan luoma ajatus malli Mooseksen aikaan. Tehty suojelemaan ihmistä itseltään, ettei hän koston himossaan enempää vaatisi kuin mitä rikos on ollut.
Nyt näyttää siltä, että nämä rikoksen tekijät tulisi tuomita ihan eri oikeus asteessa siksi että he uskovat. Ankarammin kuin muut vastaavaan rikokseen syyllistyneet, jotka eivät usko. . .
Minusta tämä on tragikoomista. . . .

Varmaan tästä tehdään joku tilasto. Haetaan syytä uskonnollisesta yhteisöstä siihen että sen jäsen on tehnyt rikoksen. Missä ovat ne tilastot jotka kertovat kuinka monta rikosta uskonnolliseen yhteisöön kuuluminen on estänyt? Moniko vaimo on jäänyt hakkaamatta?, moniko alkoholisti kuolematta ennen aikojaan?, moniko narkomaani saanut uuden elämän?, moniko varas lakannut varastamasta?
Moniko "koulu ampuja" jättänyt ampumatta?. . . . . .

Helposti me unohdamme, että myös yhdestä Jeesuksen lähimmistä opetus lapsista sai paha vallan. . . (Ja Juudaskin katui, kävi viskaamassa saamansa palkkion takaisin sen antajien jalkoihin.)
Minulle nämä viime aikaiset tapahtumat on osoitus siitä pahasta joka ihmistä kietoo paulaansa niin tänään, kuin maailman sivu on kietonut. . .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti