perjantai 13. marraskuuta 2009

Kaipaan

Kaipaan kovasti yhteisiä rukoushetkiä käsi kädessä. Vietimme sellaisia aika useasti silloin kun aviomieheni sairasti syöpää. Meillä oli sielunhoitajia useampikin, yksi siipan lapsuuden kavereita, yksi siipan työkamu ja siipan serkku. . Aina kun joku heistä ehti tulemaan mieheni sairasvuoteen ääreen rukoilimme yhdessä. Tai faxattiin vähäsen, leikkisästi sanottuna :)
Niitä yhteisiä rukoushetkiä olen eniten kaivannut. . Nyt kun jatkan matkaani yksin välillä ihan tuskittelen kun ei ole ketään jonka käteen tarttua. . . Ehkä siksi koen turhautumista sen seurakuntayhteyden puuttumisestakin. .

Kävin helluntailaisten telttakokouksessa yksin silloin kun siippa oli jo huonona sairaalassa. . loppu hetkillä siellä eräs ns.toisenkäden tuttu pariskunta pyysi minut väliinsä istumaan, tahtoivat siunata. . Miten koskettavalta tuo tilanne minusta tuntui. . . Olin itse silmäillyt siinä penkissä ollessani ihmisiä ympärilläni ja miettinyt kiihkeästi, että ketä pyytäisin itseäni siunaamaan. .
Vastaavaa tilannetta en osaa kuvitella tapahtuvaksi kirkossa. . siellä on jonkinlainen pidättyväisyyden laki tai normi miten vaan.

Ruskaretkellä kävin Äkäslompolossa Pyhän Laurin kappelissa rukoushetkessä. . sinne tuli vähän myöhässä nuorehko mies selkeästi hieman maistaneena. . . kun tilaisuus oli ohi hän siirtyi eteenpäin ja pyrki papin puheille, tämä viittasi pojan istumaan penkkiin ja istui hänen vierelleen. . . Poistuessani mietin, että pojalla oli selkeä hengellinen hätä ja hän jäi rukoiltavaksi. . Totuuttahan en tiedä koska poistuin muiden mukana. . . Mutta huokaisin myöhemmin illalla tuon pojan puolesta. .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti