sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Piikki lihassa

Luin tänään Apostolien teot ja jäin miettimään Paavalia. Raamatun opettajat ja saarnamiehet sanovat usein, ettei Raamattu kerro mikä tuo Paavalin piikki lihassa oli. Pohdin, että sen täytyy olla jokin persoonallisuuden tai luonteen piirre. . Paavali rukoili Herraa poistamaan tuon piikin ja sai vastauksen "olet juuri heikkoudessasi vahva".
Nyt minut pysäytti parikin jaetta jossa kerrotaan Paavalin luonteesta Apt 9:1 jossa kerrotaan Saulin uhkuvan vihaa ja murhanhimoa. . . (vain siksi, että jotkut ajattelivat eri tavoin kun hän)
Samoin Apt 15: 38-39 Paavali tuomitsee erään opetuslapsen eikä huoli häntä mukaan vaan asiasta tulee ihan kunnon riita. . .

Oliko Paavali ehkä välillä liian kiivas? Tunsiko hän vihaa niitä kohtaan jotka eivät ottaneet sanaa oitis vastaan? Tuomitsiko ehkä mielessään liian äkkipikaisesti muita ihmisiä edelleen. . Tähänkö Paavali pyysi Herralta apua?

Jumalan ja evankeliumin puolesta on lupa kiivaillakkin samoin ihminen saattaa tuntea vihaa silloin kun näkee jotain epäoikeudenmukaisuutta tapahtuvan. . Joten kaikki vihan tunteet ei ole pahasta. Joskus viha voi olla oikeutettuakin. Meille on annettu tunteet eikä tunteitaan ole hyväksi piilottaa kokonaan. . . (Silloin alkaa voida todella huonosti.) Myös kristitty voi ja saa tuntea. .
Kirjoitettu on, että kiivastukaa mutta sopikaa viimeistään ennen auringon laskua. .

Noinkohan Paavali sopi tuon Markuksen kanssa asiat ennen uudelle matkalle lähtöään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti